26.3 Procountor API

Procountor API (Application Programming Interface) on ohjelmointirajapinta, jonka avulla on mahdollista tehdä ohjelmallisia kutsuja toisesta ohjelmistosta Procountoriin

Yleistä

Procountor API (Application Programming Interface) on ohjelmointirajapinta, jonka avulla on mahdollista tehdä ohjelmallisia kutsuja toisesta ohjelmistosta Procountoriin. Rajapintaa voidaan käyttää lisäarvoa tuottavien integraatioiden rakentamiseen sekä kaupallisten ohjelmistojen että yrityksen sisäisten järjestelmien ja Procountorin välille. Tekniikaltaan Procountor API on toteutettu noudattaen REST-periaatetta (Representational state transfer), joka on tapa rakentaa HTTP-kutsuihin pohjautuva rajapinta- tai järjestelmäarkkitehtuuri. Tiedonsiirtomuotona käytetään JSONia ja autentikoinnissa mukaillaan OAuth2-prosessia.

Palveluun liittyvän julkisen dokumentaation löydät erillisestä verkko-osoitteesta https://dev.procountor.com/. Procountor APIin liittyvissä yleisissä kysymyksissä ja muun muassa lisäpalveluiden tilauksissa asiantuntijamme ovat tavoitettavissa osoitteesta integrations@procountor.com.

Sivun alkuun

Rajapinnan osat

Rajapinnan kautta on mahdollista niin luoda, noutaa, päivittää kuin poistaakin kattavasti erilaisia tietoja. Dokumentaatiosivustomme API Reference -osiosta näet mitkä toiminnot rajapinnan kautta ovat tällä hetkellä mahdollisia. Rajapinnassa käytetään HTTP-kutsuja alla esitellyin periaattein:

• GET - noudetaan jokin resurssi, esimerkiksi lasku Procountorista
  • POST - luodaan jokin resurssi, esimerkiksi muistiotosite Procountoriin
  • PUT - päivitetään jotakin resurssia, esimerkiksi hyväksytään Procountorissa oleva ostolasku
  • DELETE - poistetaan jokin resurssi, esimerkiksi mitätöidään Procountorissa oleva lasku

Procountor API kehittyy jatkuvasti ja lisäämme siihen uusia osia tulevien versiopäivitystemme yhteydessä. Dokumentaatiosivujemme Releases-otsikon alta saat tiedon versiopäivityksissä rajapintaan julkaistavista uusista osista ja halutessasi voit myös liittyä sieltä API-postituslistallemme.

Sivun alkuun

Palvelun hinnoittelu

Procountor API on erillinen lisäpalvelu, jonka käytöstä veloitamme yrityskohtaisen kuukausiveloituksen palveluhinnastomme mukaisesti (1.1.2018 saakka veloitukseton). Rajapinnan kautta Procountoriin luoduista tositteista veloitamme tositeperusteisesti hinnaston mukaisesti. Käyttöönoton tueksi tarjoamme myös konsultointia, jossa integraatioasiantuntijamme kanssa käydään tarkemmin läpi integraatioon liittyviä prosesseja ja rajapinnan dokumentaatiotamme. Konsultoinnin voit tilata osoitteesta integrations@procountor.com ja sen veloitukset löydät hinnastostamme.

Sivun alkuun

Toimenpiteet palvelun käyttöönottoa varten

Palvelun käyttöönotto edellyttää, että toisesta ohjelmistosta tai järjestelmästä on rakennettu integraatio Procountorin APIa vasten. Asiakkaan vastuulla on rakentaa Procountoriin integroitavaan järjestelmään rajapinta kutsujen lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi. Palvelun testitunnukset ovat tilattavissa dokumentaatiosivustomme lomakkeen kautta ja testaus on täysin veloituksetonta.