2.6 Omat tiedot ja asetukset

Hallinta > Omat tiedot ja asetukset -kohdasta käyttäjä pääsee vaihtamaan muun muassa salasanalistan sekä päivittämään omia yhteystietojaan.

Yleistä

Omia tietoja hallinnoidaan ohjelman näkymällä Omat tiedot ja asetukset. Näkymälle pääsee ohjelman yläpalkissa olevasta hahmoikonista aukeavasta valikosta.

Omat tiedot ja asetukset -linkistä aukeaa seuraava näkymä:

Sivun alkuun

Tietojen muokkaus

Pakollisia tietoja ovat etunimi, sukunimi, lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka sekä sähköpostiosoite. Vain käyttäjä itse voi muokata omia tietojaan.

Kotiympäristö-kohdassa käyttäjä voi määrittää itselleen kotiympäristön. Mikäli käyttäjä on liitetty vain yhteen ympäristöön, valikossa on näkyvillä vain kyseinen ympäristö. Jos taas käyttäjä on liitetty useampaan ympäristöön, hän voi valita alasvetovalikosta itselleen kotiympäristön, tai ei kotiympäristöä. Valikon vieressä olevan suurennuslasin kautta avautuu uusi ikkuna, josta voidaan myös valita haluttu ympäristö.

Henkilötunnuksen täyttäminen täydellisessä muodossa omiin tietoihin on pakollista, jos käyttäjän käyttäjäroolina on Henkilökunta. Henkilökunta-käyttäjäroolin käyttäjä pääsee Procountorissa tekemään ja katselemaan vain omia matkalaskujaan, katselemaan omia palkkatietojaan sekä muokkaamaan omia tietojaan. Hänen tietonsa tulee täyttää myös henkilörekisteriin. Mikäli muun käyttäjäroolin henkilö halutaan rajoittaa käsittelemään vain omia matka- ja kululaskuja, on henkilötunnus myös syötettävä. Lisäksi henkilörekisteristä tulee löytyä vastaava henkilö. Muussa tapauksessa henkilötunnuksen täyttäminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Tarkisteen kanssa eli muodossa ppkkvv-xxxx oikein syötettyä tunnusta ei pääse jälkikäteen muuttamaan.

Kun henkilökuntaroolilaiselle ei ole tallennettu henkilötunnusta Hallinnan omiin tietoihin ja asetuksiin, näkymää Uusi matka- tai kululasku avattaessa näytetään käyttäjälle ilmoitus siitä, ettei henkilörekisterin henkilötunnus vastaa omiin tietoihin tallennettua henkilötunnusta.

Käyttäjän pitää siis varmistaa, että henkilötunnus on täydennetty Omiin tietoihin ja asetuksiin, jotta hän pääsee tekemään matka- tai kululaskuja. Mikäli matka- tai kululaskun laadinta ei vieläkään onnistu, puuttuvat henkilötiedot Henkilörekisteristä. Henkilörekisterin tietojen täydentämistä varten pitää henkilön olla yhteydessä yrityksen pääkäyttäjään.

Voit kirjautumistunnusten ollessa kateissa palauttaa ne Procountorin kirjautumissivulta löytyvän Ongelmia kirjautumisessa? -toiminnon avulla. Salasana ja/tai käyttäjätunnus lähetetään Omat tiedot ja asetukset -näkymällä täytettyyn matkapuhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

Ostolaskujen hyväksymiskierrossa käytetään sähköpostin vastaanottajana tänne syötettyä sähköpostiosoitetta, kun laskun asiatarkastajalle tai hyväksyjälle lähetään ilmoitus käsittelyä odottavasta laskusta. Sähköpostiosoite on pakollinen tieto.

Käyttäjä voi itse määritellä, haluaako hän esimerkiksi vastaanottaa Procountorin uutiskirjeitä tai kutsuja asiakaskyselyihin. Näkymälle on tuotu myös erillinen valinta sähköposti-ilmoituksista liittyen häiriötilanteisiin. Huomaathan kuitenkin, että tämä toiminto otetaan käyttöön vasta myöhempänä ajankohtana. Ajantasaista tietoa mahdollisista häiriötilanteista saat ilman erillisiä asetuksia Ohjekirjan Häiriötiedotteet-sivulta, jonne pääset Ohjekirjan etusivun Kello-kuvakkeesta.

Omat tiedot kannattaa täyttää huolellisesti ja pitää aina ajan tasalla, sillä niistä muodostuu henkilön käyttäjäleima, joka päivittyy kaikkialle, mihin käyttäjä tekee muutoksia. Tämän leiman avulla voidaan jälkikäteen hakea tietoa kunkin käyttäjän tekemistä toimenpiteistä.

Sivun alkuun

Muokkaa Katso-tunnuksia

Painikkeella avautuu uusi näkymä, jossa hallinnoidaan käyttäjäkohtaisia Katso-tunnisteita. Käyttäjä voi tallentaa Procountoriin Katso-palvelusta saamansa käyttäjätunnuksen sekä henkilökohtaisen salasanansa, sekä halutessaan myös kertakäyttösalasanalistan. Katso-tunnisteita tarvitaan Procountorissa kausivero- sekä ALV-yhteenvetoilmoitusten lähettämiseen, johon verottaja vaatii ns. vahvan tunnistautumisen. Kun tunnisteet ovat tallennettu ohjelmaan, ei käyttäjän tarvitse ilmoitusten lähettämisen yhteydessä erikseen syöttää tunnuksiaan, vaan ohjelma poimii tarvittavat tiedot suoraan käyttäjän omista tiedoista.

Tallenna-painikkeella tallennetaan syötetyt tiedot.

Tyhjennä -painikkeella tyhjennettään syötetyt tiedot.

Aseta kertakäyttösalasanalista -painikkeella tallennetaan Katso-palvelussa muodostettu PDF-muotoinen kertakäyttösalasanalista.

Täältä lisätietoa Katso-salasanalistan tallentamisesta.

Kokeile Katso-tunnuksia -painikkeella voidaan tarkistaa, toimiiko Katso-tunnistautuminen.

Avaa Katso-palvelu -painike avaa Katso-palvelun kotisivun uuteen selainikkunaan.

Sivun alkuun

Salasanan vaihtaminen

Painikkeella pääsee muuttamaan henkilökohtaisen salasanan. Tällöin aukeaa ikkuna, johon uusi salasana syötetään kahdesti. Salasanan tulee olla 8 - 80 merkkiä pitkä ja sisältää kahta seuraavista: pienet kirjaimet, isot kirjaimet, numerot, erikoismerkit.

Sivun alkuun

Salasanalistan vaihtaminen

Painikkeella käyttäjälle muodostetaan uusi vaihtuvien salasanojen lista. Vaihtuvan salasanalistan voi vaihtaa myös järjestelmään kirjautumisen yhteydessä, kun salasanoja on jäljellä 10 tai vähemmän. Uuden listan luonnin jälkeen vanhaa ei voi enää käyttää, vaan uuden listan käyttö alkaa heti. Salasanalistan voi kopio/liitä- eli copy/paste-toiminnolla siirtää esimerkiksi muistioon eli notepadiin tai Wordiin, josta sen voi tulostaa tai tallentaa levylle.

Näytä salasanalista (HTML) ja Näytä salasanalista (PDF) -painikkeilla saa listan tulostettavassa muodossa. PDF-muodossa listan saa tulostettua luottokorttikoossa, jolloin se taitettuna kulkee kätevästi mukana. Näytä -painikkeista lista aukeaa ponnahdusikkunaan (pop-up window), joten jos sitä haluaa käyttää, on ennen ensimmäistä kirjautumista varmistettava, että ponnahdusikkunat Procountorista ovat sallittuja. Ponnahdusikkunoiden asetusten ohjeet löytyvät täältä.

Vaihtuvien salasanojen lista tulee tulostaa tai tallentaa levylle tai tehdä molemmat, kunhan salasanalista on hyvässä tallessa.

Sivun alkuun

Teemat

Käyttäjän on mahdollista valita haluamansa väriteema Teemat painikkeesta. Valittavia väriteemoja on Procountorin oletusteeman lisäksi pinkki, sininen, keltainen sekä voimakaskontrastinen väriteema. Valittavissa on myös tiivis näkymän asettelu, jolla näytölle saadaan mahtumaan enemmän tietoa, esimerkiksi pitkiä taulukoita tarkastellessa.

fi_personal_information_and_settings_themes

Sivun alkuun

Vaihda ohjelman kieli

Englanninkielinen käännös kattaa suurimman osan Procountorin käyttöliittymässä näytettävistä teksteistä. Kielivalinta ei koske muun muassa yritystason tietoja eikä avattavia tulosteita / raportteja.

Sähköposti-ilmoitusten kieli määräytyy vastaanottajan kielen mukaan, minkä on valinnut ohjelmaan.

Käyttöliittymän kielen voi valita Procountoriin sisäänkirjautumisen yhteydessä oikealla yläreunassa olevista linkeistä.

Yrityksen kielen voi valita kohdasta Hallinta > Yrityksen tiedot > Perustiedot ja sieltä valinta Yrityksen kieli.