23.1 Ajankohtaista

2017

• Päivitämme 26.10. graafisia raportteja, josta aiheutuu katko tietojen päivittymiseen klo 9 alkaen. Päivityksen aikana graafiset raportit ovat normaalisti käytettävissä, mutta tiedot eivät päivity. Arvioitu aika katkolle on 6-7 tuntia. Samalla lisäämme graafisten raporttien rinnalle Johdon raportoinnin, joka esittää Tuloslaskelman ja Taseen graafisessa muodossa.
  • Procountorista on 23.9.2017 julkaistu uusi versio 21.0 Lue lisää versiojulkaisutiedotteestamme.
  • Mukavia uutisia Procountorin asiakaspalvelusta. Otamme käyttöön uuden puhelinjärjestelmän perjantaina 14.7.2017. Jatkossa soittaessasi Procountoriin kuulet ensimmäisenä tervehdystiedotteen. Tiedotteen jälkeen yhdistämme sinut vapaana olevalle asiakasneuvojalle. Yhteystietomme säilyvät ennallaan, joten muutos ei vaikuta puhelinnumeroihimme.
  • Procountorissa on nyt mahdollista ottaa käyttöön maksuperusteinen arvonlisäverokäsittely sekä tehdä samanaikaisesti suoriteperusteista kirjanpitoa. Vuoden 2017 alussa tullut lakimuutos mahdollistaa arvonlisäverokäsittelyn maksuperusteisesti pienyrityksillä, joiden liikevaihto on enintään 500 000 €. Maksuperusteista arvonlisäveroa sovelletaan vain Suomessa tapahtuviin tavaran tai palvelun myynteihin ja ostoihin. Lue myös maksuperusteisesta alvista tiivistetysti.
  • Procountorista on julkaistu 16.6.2017 uusi versio 20.1. Lisätietoja version uusista ominaisuuksista saat Versio 20.1 -välilehdeltä.
  • Procountorin eri maiden ohjekirjat saivat uuden ilmeen perjantaina 16.6.2017. Ohjekirjan ulkoasusta on tehty ilmavampi ja yksinkertaisempi. Uudella ilmeellä pyrimme helpottamaan ohjekirjan käyttöä.
  • Olemme päivittäneet maksuajojen aikatauluja. Tilisiirtomaksut lähtevät Procountorista nyt klo 5.30, 10.00, 12.00, 14.00,
    16.15 ja 17.08. Lisätietoja maksamisesta löydät täältä.
  • Uudet rajapinnat eli Procountor API on nyt saatavilla. Lisätietoa rajapinnoista löydät täältä.
  • Procountorista on julkaistu 16.6.2017 uusi versio 20.1. Uutena ominaisuutena Kassavirtaraportti.
  • Procountorin eri maiden ohjekirjat saivat uuden ilmeen perjantaina 16.6.2017. Ohjekirjan ulkoasusta on tehty ilmavampi ja yksinkertaisempi. Uudella ilmeellä pyrimme helpottamaan ohjekirjan käyttöä. Ohjeaihealueilla on nyt omat sivunsa, joilta voit valita, mitä ohjeartikkelia haluat lukea.
  • Olemme päivittäneet maksuajojen aikatauluja. Tilisiirtomaksut lähtevät Procountorista nyt klo 5.30, 10.00, 12.00, 14.00, 16.15 ja 17.08. Lisätietoja maksamisesta löydät täältä.
  • Procountorista on julkaistu 27.5.2017 uusi versio 20.0. Lisätietoja version uusista ominaisuuksista saat tiedotteesta. Katso lyhyt video versiojulkaisusta.
  • Uudet rajapinnat eli Procountor API on nyt saatavilla. Lisätietoa rajapinnoista löydät täältä.
  • Procountorista on julkaistu 18.2.2017 uusi versio 19.0. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteesta. Katso lyhyt video versiojulkaisusta.
  • Procountorista julkaistaan 1.1.2017 uusi versio 18.2. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteesta.

Sivun alkuun

2016

• Vuodenvaihde lähestyy. Tarkista täältä uuden vuoden 2017 muutoksista Procountorissa.
  • Procountorista on julkaistu 26.11.2016 uusi versio 18.0. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteestaKatso lyhyt video versiojulkaisusta.
  • Verottaja muuttaa ilmoitusformaattejaan sekä ohjelmistojaan. Verohallinnossa on 23.12-31.12.2016 katko sekä kausiveroilmoitusten sekä alv-yhteenvetoilmoitusten lähettämisessä. Verottaja noutaa viimeiset aineistot 22.12. klo 17. Katko on huomioitu Procountorissa asettamalla Lähetä-napit passiiviseksi sekä yksittäisten ilmoitusten lähetyksessä, että Katso-massalähetyksessä kyseiselle ajanjaksolle. Myös verohallinnon asiakaspalvelu on suljettu 29.12.–2.1.
  • Päivitämme Procountorin lauantaina 26.11. klo 10 alkaen. Versiopäivityksestä aiheutuu käyttökatko klo 10-15 välille.
  • Procountorista on julkaistu 24.9.2016 uusi versio 17. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte alla olevasta tiedotteesta. Katso lyhyt video versiojulkaisusta.
  • Procountorista on julkaistu 28.5.2016 uusi versio 16. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte erillisestä tiedotteesta.
  • Päivitämme Procountorin torstain ja perjantain välisenä yönä 1.4.2016. Päivitys tulee sisältämään veroilmoituksien 6B ja 6C päälomakkeet sekä liitelomakkeet vuodelle 2016.
  • Procountorista on julkaistu uusi versio 15.0. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte erillisestä tiedotteesta.
  • Procountorin uudet tuoteversiot on päivitetty.
  • Päivitämme Procountoriin uudet tuoteversiot lauantaina 30.1.2016 klo 10-12. Procountoriin ei pääse kirjautumaan tänä aikana.

Sivun alkuun

2015

• Vuodenvaihteessa 2015-2016 muistettavaa -tiedote
  • Etäesittely versiosta 14.0. - Katso video (pituus 3:06)
  • Procountorista on julkaistu 5.12.2015 uusi versio 14. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta
  • S-Pankki ja Tapiola Pankki ovat yhdistyneet uudeksi S-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän omistamaksi S-Pankiksi. Tämän yhdistymisen johdosta S-Pankki siirtyy nykyisestä kahdesta pankkijärjestelmästä yhteen järjestelmään 23.-25.10.2015 viikonlopun aikana. Tämä aiheuttaa muutoksia maksujenvälitykseen sekä finvoice-aineistojen välitykseen. LähiTapiolan vanha BIC-koodi TAPIFI22 poistetaan käytöstä 24.10.2015, ja kyseiseen BIC-koodiin liitetyt tilinumerot (BBAN-tilinumeroiden alku 36) siirtyvät käyttämään S-Pankin BIC-koodia SBANFIHH alkaen 26.10.2015. Uutta pankkiyhteysvaltuutusta tulee käyttää 26.10.2015 lähtien avattaviin palveluihin.
  • Procountorista on julkaistu 26.9.2015 uusi versio 13. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta. Katso video (2:54) version 13.0 muutoksista.
  • Procountorista on julkaistu 14.6.2015 uusi versio 12. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta.
  • Procountorista on julkaistu 18.4.2015 uusi versio 11.1. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta.
  • Procountor Mobile -sovelluksesta on julkaistu 1.4.2015 uusi versio 1.0.1.0 Windows-puhelimelle. Päivitäthän uuden version Kaupasta, jotta sovellus toimisi mahdollisimman hyvin. Sovellusta ei saa poistaa, muuten kuitit katoavat. Lisätietoa Procountor Mobilesta.
  • Procountorista on julkaistu 7.3.2015 uusi versio 11.0. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta.
  • Ohjekirjan sivuilla olevat kuvat ovat edellisestä Procountor-versiosta. Kuvat tullaan päivittämään myöhemmin.
  • POP Pankin BIC-koodi muuttuu lauantaina 7.2.2015. Uusi BIC-koodi on POPFFI22. Muutokseen asti POP Pankin asiakkaiden tulee käyttää BIC-koodina HELSFIHH ohjelman Pankkiyhteydet- ja Verkkolaskuosoitteet-näkymällä (Hallinta > Yrityksen tiedot). Procountor päivittää 7.2. BIC-koodien muutokset Pankkiyhteydet- ja Verkkolaskuosoitteet-näkymälle sekä liikekumppanirekistereihin. Asiakkailta muutos ei tule edellyttämään toimenpiteitä. Muutoksia 4-pankkiryhmässä -ohjekirjasivulta saatte asiasta lisätietoa. Uutta pankkiyhteysvaltuutusta tulee käyttää POP Pankin osalta 7.2.2015 lähtien.

Sivun alkuun

2014

• Olemme keränneet listan vuodenvaihteessa 2014-2015 muistettavista asioista, mm. palkanlaskentaa varten, lue lisää tiedotteesta.
  • Procountorista on julkaistu 15.11.2014 uusi versio 10.0. Lisätietoa version ominaisuuksista saatte oheisesta tiedotteesta.
  • Tällä hetkellä kaikkien 4-pankkiryhmään kuuluvien pankkien yhteydet kulkevat yhden sopimuksen alla ja kaikki ryhmään kuuluvat pankit käyttävät BIC-koodia HELSFIHH. Lokakuun aikana pankkiyhteydet muutetaan kulkemaan kolmen eri sopimuksen alla, jolloin Aktia, Säästöpankit ja POP Pankit jaetaan kukin oman sopimuksensa ja pankkiyhteytensä taakse. Muutoksia 4-pankkiryhmässä -ohjekirjasivulta saatte asiasta lisätietoa. Uutta pankkiyhteysvaltuutusta tulee käyttää 24.10.2014 lähtien avattaviin palveluihin.
  • Procountorista on julkaistu 13.9.2014 uusi versio 7.9. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte alla olevasta tiedotteesta.
  • Procountorista on julkaistu 7.6.2014 uusi versio 7.8. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista tiedotteesta.
  • Päivitämme Procountorin seuraavaan versioonsa lauantaina 7.6. klo 9-15. Päivityksestä aiheutuu käyttökatko, joka kestää noin kuusi tuntia. Pahoittelemme käyttökatkosta aiheutuvaa haittaa.
  • Procountorista on julkaistu 5.3.2014 uusi versio. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteestamme
  • Procountorista on julkaistu 25.01.2014 uusi versio 7.6. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteestamme.

Sivun alkuun

2013

• Procountorista on julkaistu 18.12.2013 uusi versio 7.5. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteestamme.
  • Vuodenvaihteessa muistettavista asioista voitte lukea tiedotteestamme.
  • Procountorista on julkaistu 16.11.2013 uusi versio 7.4. Lisätietoa version uusista ominaisuuksista saatte tiedotteestamme.
  • Procountor päivitetään uuteen versioon la 16.11.2013 klo 10 alkaen. Versiopäivitys kestää noin neljä tuntia ja tänä aikana Procountor ei ole käytettävissä. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä ohjelman etusivun ilmoitustaululla päivityksen jälkeen.
  • Procountorin vanha ohjekirja on nyt poistettu käytöstä ja sen linkit ohjaavat automaattisesti uuteen ohjekirjaan.
  • Procountor päivitettiin lauantaina 14.9.2013 uuteen versioon 7.3. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä tästä tiedotteesta.
  • Procountorin sähköinen ohjekirja on saanut kokonaan uuden ilmeen! Vanhan ohjekirjan tietoja ei enää päivitetä ja se tullaan poistamaan käytöstä lokakuun 2013 aikana.
  • Procountor päivitettiin lauantaina 1.6.2013 uuteen versioon 7.2. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä tästä tiedotteesta.
  • Vappuaattona tiistaina 30.4. asiakaspalvelumme on tavoitettavissa normaalisti 8:30-15:30. Vappupäivänä keskiviikkona 1.5. asiakaspalvelumme on kiinni ja jälleen torstaina 2.5. palvelemme normaaliin tapaan. Tarkistattehan mahdolliset pankkikohtaiset poikkeukset mm. maksujen käsittelyajoissa pankkien omilta internetsivuilta. Procountor toivottaa kaikille aurinkoista vappua!
  • Tuloveroilmoitus liitteineen vuodelle 2013 on nyt mahdollista laatia ja lähettää verottajalle. Toiminto löytyy ohjelman kohdasta ''Ilmoitukset / Tuloveroilmoitus'' ja tietoja voidaan ilmoittaa lomakkeella 6B, Elinkeinotoiminnan veroilmoitus - yhteisö. Ohjekirjastamme löytyy lisätietoa ilmoituksen laadintaan liittyen.
  • Procountor päivitettiin lauantaina 16.3.2013 uuteen versioon 7.1. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä tästä tiedotteesta.
  • Procountor päivitettiin uuteen versioon 7.0. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä tästä tiedotteesta.
  • Procountor päivitetään uuteen versioon la 19.1.2013 klo 10 alkaen. Päivityksestä aiheutuu käyttökatko, joka kestää noin kaksi tuntia. Pahoittelemme käyttökatkosta aiheutuvaa haittaa. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä ohjelman etusivun ilmoitustaululla päivityksen jälkeen.
  • Procountoriin päivitettiin tiistaina 1.1.2013 vuodenvaihteessa muuttuneet työeläke-, päiväraha- ja sosiaaliturvamaksut, verovapaat kustannuskorvaukset, luontoisetujen arvot ja muita vuodenvaihteessa muuttuvia tietoja. Täältä lisätietoa päivityksestä.

Sivun alkuun

2012

• Procountoriin päivitetään tiistaina 1.1.2013 muun muassa vuoden 2013 palkanlaskennan prosentit ja verovapaiden kustannusten arvot. Lue täältä ohjeistus ennen vuoden 2013 palkkojen laskemista ja vuodenvaihteessa muistettavista asioista.
  • Tutustu Procountorin versioon 6.1 täältä.
  • Procountor päivitetään uuteen versioon la 10.11.2012 klo 10 alkaen. Päivityksestä aiheutuu käyttökatko, joka kestää noin kaksi tuntia. Pahoittelemme käyttökatkosta aiheutuvaa haittaa. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä ohjelman ilmoitustaululla sekä ohjekirjassa päivityksen jälkeen.
  • Tutustu Procountorin versioon 6.0 täältä.
  • Procountor muutti uusiin toimitiloihin! Uusi osoitteemme 1.7.2012 lähtien on Keilaranta 8, 02150 Espoo. Laskutus- ja sähköpostiosoitteemme säilyvät ennallaan.
  • Procountor toivottaa aurinkoista juhannusta kaikille! Huomaathan, ettei juhannusaatto (perjantai 22.6.2012) ole pankkipäivä.
  • Procountor päivitetään uuteen versioon 6.0 la 2.6.2012 klo 10 alkaen. Päivityksen lisäksi teemme samalla myös muita huoltotöitä, käyttökatko päättyy arviolta klo 18 lauantaina. Pahoittelemme käyttökatkosta aiheutuvaa haittaa. Version uudet ominaisuudet ovat nähtävissä ohjelman ilmoitustaululla ja ohjekirjassa päivityksen jälkeen.
  • Päivitämme Procountorin palvelinympäristöä perjantaina 25.5. klo 20 alkaen. Käyttökatko päättyy sunnuntaina 27.5. klo 9 mennessä. Huoltotöiden aikana myöskään Procountorin kotisivut eivät ole koko aikaa käytettävissä. Pahoittelemme palvelukatkosta aiheutuvaa häiriötä.
  • Tykkää meistä Facebookissa ja seuraa kadonneiden Ripan, Maukan ja Annikin edesottamuksia, päivityksiä ja kannanottoja.
  • Tutustu Procountorin versioon 5.3 täältä.
  • Tutustu Procountorin versioon 5.2 täältä.
  • Lue täältä ohjeistus ennen vuoden 2012 palkkojen laskemista ja vuodenvaihteessa muistettavista asioista.
  • Procountoriin lisättiin päivityksen yhteydessä SEPA-palkkojen maksamiseen liittyvät toiminnot.

Sivun alkuun

2011

• SEPA ja SEPA-maksut Procountorissa - Procountorin kautta on mahdollista maksaa myös SEPA-maksuja perinteisten kotimaisten maksujen lisäksi.
  • IBAN - IBAN-tilinumerot korvaavat SEPA:n myötä vanhat kotimaiset tilinumerot.
  • Tuloveroilmoitus -- Toiminnolla voidaan muodostaa Yhteisön tuloveroilmoitus 6B ja sen yleisimmät liitteet sekä lähettää ilmoitus liitteineen sähköisesti.
  • YEL -- YEL-laskentaan tuli muutos vuoden 2011 alusta.
  • Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus -- 1.4.2011 tuli voimaan rakennusalan käännetty verovelvollisuus.
  • Täsmäytysohje -- Täsmäytysohjeen avulla saat tiedon niin automaattisesta ja kuukausittaisesta tiliöinnistä kuin tilinpäätöksen laatimisesta.
  • Verokortit -- Uudet verokortit tulivat voimaan helmikuussa 2011.
  • SEPA -- Procountorin kautta on mahdollista maksaa myös SEPA-maksuja.
  • SEPA-maksut Procountorissa -- Procountorin kautta on mahdollista maksaa myös SEPA-maksuja.
  • IBAN -- IBAN-tilinumerot korvaavat SEPA:n myötä vanhat kotimaiset tilinumerot.

Sivun alkuun

Aiempia tiedotteita

• Kuluttajaverkkolasku -- Ohjelman kautta voidaan lähettää Finvoice-muotoisia kuluttajaverkkolaskuja sekä näihin liittyen lähettää laskuttajailmoitus ja käsitellä vastaanottajailmoituksia.
  • Käteisalennuskäsittely -- Käteisalennuskäsittelyssä voidaan ylläpitää asiakas- ja toimittajakohtaisia käteisalennuksia sekä laatia tilauksia ja laskuja käyttäen käteisalennuksia.
  • Töiden laskutus -- Tämä beta-toiminto helpottaa asiakkaille tehtyjen töiden laskuttamista.